DEFINITIVE GUIDE GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI IçIN

Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

Blog Article

Yangının oluşabilmesi muhtevain ortamdaki yönıcı maddelerin muayyen bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda ehliyetli oranda oksijen bulunması gerekmektedir.

Baca sistemlerinin mutfaktan saksılayarak öbür taksimmlere uzanması, yangın riskine lahika olarak aş damı yangınlarının yayılma çabaının da çok zait olmasına ne olacaktır.

Elektrik Panoları ve Trafo Merkezleri: Cazibe panoları ve trafo merkezleri, yangın riski haiz ve elektrikle çalışan cihazların bulunduğu alanlardır.

Panel alarm, hata ve uyarı bilgilerini kendisine sargılı bulunan adresli ekipmanların durumlarını adres birtakımnda ekipmanla haberleşerek, konvansiyonel cihazların durumlarını çektiği akım ve taşıdığı direnç değerini yoklama ederek belirleme değer.

Yangın Kavrama ve İzleme: Yangın söndürme sistemleri, gelişmiş yangın algılama ve takip teknolojileriyle donatılmıştır.

Soğutma: Deniz damlacıkları geniş bir yüzey alanının soğutulmasını esenlar. Alevler arasındaki ortam dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Elektriği iletmemesi ve arkasında sözıntı bırakmaması tercih edilebilirliğindeki en önemli etkenlerdir. Zeyil olarak, inert gaz lambası yerıcı sıvıların bulunduğu bölgelerde meydana gelen yangınlarda ve mahrem alevlenme durumlarında olabildiğince etkilidir.

Bu sıkıntı sebebiyle FM200 kavaraı vüruttirilmiş ve uygulandığı yüzeyde fiziksel hasar bırakmadığı derunin yaygın olarak kullanılmaya kellelanmıştır.

Hizmetı ve testleri mimarilmayan sistemlerde yangın çabucak çaldatmaışmaması yahut hatalı düzenek verimsizalmalarının yaşanmasının önüne geçbilimselş olur.

Genelde 500 pa basınca mahalin dayanıklı olduğu arama edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek bâtınin ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması dâhilin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, duman geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Inatçı halde yangınla mücadelenin başarılı olamayacağı aşikardır.

Doğal gaz mahale tehialdıktan sonrasında veya yangın söndüğünden emniyetli olunduktan sonra yahut en azca 10 dk beklendikten sonra mahal otomatik olarak evire çevire havalandırılmalıdır. Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? Daha sonrasında mahale girilmelidir.

Bilgi Merkezleri: Data merkezleri, duyar elektronik ekipmanların kesif olarak bulunduğu ortamlardır. Gazlı yangın söndürme sistemleri, deniz yahut köpük kullanımının sakıncalı olduğu bu alanlarda hızlı ve yüksek bir yangın müdahalesi sağlar. Elektronik cihazlara dokunca vermeden yangını denetleme altına alabilirler.

Duru gazlı söndürme sistemleri duyarlı materyal ve ekipmanların bulunduğu odalarda ve alanlarda kullanılır.

Yangın riski azaltılabilir ancak baştan sona ortadan kaldırılamaz. Tarafıcı husus, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her düzlem kızılınan tüm önlemlere karşın yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Report this page